Vær forsigtig med rundsaven!

17 august 2020 Anders Lundtang Hansen

Der er en årsag til, at man siger, at man skal være varsom, når man har med en rundsav at gøre, og at man kan risikere at blive ramt af klingerne på sådan en.

For mange mennesker tror nemlig, at siden den er fastgjort i langt de fleste situationer og er lavet efter nogle foranstaltninger, hvor der er installeret mange sikkerhedsforanstaltninger, så er der næsten ingen chance for, at det kan gå galt med den rundsav.

Det kræver da heller ikke en uddannelse i at bruge sådan en, men man bør af gode grunde ikke lade børn eller udviklingshæmmede bruge sådan en, og hvis man tvivler det mindste på, hvordan man skal bruge den, så bør man konsultere andre, der har forstand på det.

Her kan de eventuelt vise en, hvordan man skal benytte den givne rundsav, man har eller låner. Det er jo kun godt at få noget hjælp til at starte op med.

Desuden bør man kaste sig over nogle lette opgaver med den rundsav i starten, hvor man gerne har noget assistance til dette, hvor en anden kigger en over skulderen.

Det behøver ikke være noget arbejde til en konkret opgave, men det kan være noget, hvor man decideret bare lige skal øve sig, så man får flair for at bruge sådan en rundsav.

Følg desuden altid de anvisninger, der i brugsvejledningen til, hvordan man skal bruge den rundsav.

Der er mange, der giver den slags forklaringer øgenavnet “brugsforvirring”, og specielt med en rundsavs vejledning kan det godt komme til at se uoverskueligt ud at sætte sig ind i.

Nogle informationer er da også mere relevante end andre i det givne øjeblik, men senere kan det blive et opslagsværk, man kan konsultere, når man har spørgsmål til maskinen.

Det er trods alt noget arbejdsværktøj, der kan lave omfattende skader, hvis man ikke forstår sig på at bruge det ordentligt.

Flere Nyheder