Sådan passer du godt på dine smykker, så de holder sig flotte længe

23 september 2021 Kamilla Sonne

Er du også vild med smykker? Så giver det mening, hvis du også gerne vil gøre en indsats for at passe godt på dem.

Mange smykker er nemlig dyre, hvorfor det er oplagt at passe lidt ekstra på dem. Andre har også sentimentalværdi, sådan at man gerne vil have, de holder sig smukke så længe som muligt.

Sandheden er, at der er mange ting, som du selv kan gøre, for at passe på dine smykker. Det er små ting i hverdagen, som over mange års brug kan gøre den helt store forskel.

Idet smykker er fremstillet af metaller, stiller de nemlig nogle særlige krav til fx brug og opbevaring. Det er godt at vide for dig, der gerne vil sikre, at dine smykker holder sig smukke længe.

Hold dine smykker væk fra vand og kemikalier

Ligesom alt andet kan metallet på og i dine smykker blive slidt. Derfor er det vigtigt at holde dem væk fra de ting, der slider meget på dem.

Det gælder fx vand, hvorfor du altid bør tage dine smykker af, når du går i bad eller vasker hænder. Det samme er tilfældet, hvis du vasker op eller hopper i havet, da salt og andre kemikalier kan slide på smykkerne.

Hvis du er kvinde, bør du også vente med at tage smykkerne på, til du går ud ad døren, når du skal ud. På den måde bliver smykkerne skånet for make-up, parfumer og cremerester.

Den perfekte opbevaring

Hvis du vil passe godt på dine smykker, spiller det også en rolle, hvordan du behandler dem, når du ikke har dem på.

Smykker har bedst af at blive opbevaret væk fra lys og luft – det vil sige i en lufttæt lukket boks. Hvis du gerne vil have dem fremme, fx hængende på et smykketræ, så vær sikker på, at der er luft nok imellem dem, til at de ikke hænger og slider på hinanden.

Flere Nyheder