Få en byggesagkyndig til at gennemgå en bolig, inden du køber den

05 april 2022 Emilie Jacobsen

advertorial

Det er en stor beslutning at købe et hus. Både følelsesmæssigt og økonomisk. Derfor er det en god ide, at du overvejer dit køb grundigt, og at du også tager andre med på råd, så de kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er et godt køb. Du ved jo højst sandsynligt ikke alt om huskøb, men det er der heldigvis andre, der gør, og dem kan du have stor glæde af. 

En af dem, som du bør få til at se nærmere på en bolig, inden du køber den, er en byggesagkyndig. De har godt forstand på bygninger og kan dermed sige dig, om en bygning er i god stand eller ej. Er der noget, der skal udbedres, kan de give et kvalificeret bud på, hvad det kommer til at koste. Det samme er tilfældet, hvis du for eksempel gerne vil have lavet køkkenalrum i en bolig, hvor der ikke er det i forvejen. 

Leder du efter en byggesagkyndig i Køge, kan du for eksempel henvende dig til bygningsraadgiveren.dk. De har stor erfaring på området, og du kan være sikker på, at du kan få masser af hjælp hos dem. 

byggesagkyndig køge

Få tilstandsrapporten forklaret

Måske tænker du, at du ikke behøver en byggesagkyndig, fordi der jo bliver udformet en tilstandsrapport på boligen, og at du derfor bare kan læse den og blive klogere på tilstanden på huset. Der kan dog være mange tilfælde, hvor det kan være svært for dig at gennemskue husets tilstand ud fra tilstandsrapporten. Der kan det være rart at få en fagperson til at hjælpe dig. 

I mange tilfælde kan det for eksempel være, at der ikke umiddelbart er noget galt med et hus, men at der for eksempel kan være et problem med de materialer, der er brugt til at bygge det. I det tilfælde vil det måske komme til at koste dig mange penge, hvis du skal skille dig af med materialerne. 

Flere Nyheder